Generel information vedr. individuelle ungdomsturneringer:

Resultater fra de Individuelle turneringer findes på http://www.badmintonpeople.dk/DBF/Turnering/VisResultater/.
 
Generelt om de Individuelle turneringer 2021/2022
Hver sæson kan badmintonspillere deltage i mange individuelle turneringer, som arrangeres af forskellige badmintonklubber under DGI og Badminton Danmark. Der bliver arrangeret turneringer for alle, lige fra begyndere til elitespillere.
Har du lyst til at spille en masse badminton, til at forbedre og udvikle dit spil, til at møde en masse spillere fra andre klubber og til at konkurrere mod andre spillere, så er individuelle turneringer måske noget for dig.
 
I modsætning til holdturneringen, hvor man spiller for at holdet skal vinde, så spiller du, når du deltager i individuelle turneringer, for at du selv skal vinde. Det betyder også, at du og dine forældre er den drivende kraft for at deltage i disse turneringer. Du skal selv finde de turneringer, som du ønsker at deltage i, selv tilmelde dig, selv sørge for at få programmet, selv sørge for transporten, og der er ikke nødvendigvis nogen fra klubben tilstede under turneringerne. Af samme årsag vælger mange spillere da også at melde sig til individuelle turneringer sammen med en badmintonkammerat, så man ikke tager af sted helt alene – men man lærer også hurtigt andre spillere fra andre klubber at kende.
 
Tilmelding sker på https://www.badmintonplayer.dk/ – hvor der skal være oprettet et login og evt. en spillerprofil – hvis du ikke allerede har det, kan du finde en generel vejledning til dette her: http://badminton.freshdesk.com/support/solutions/articles/22000025550-opret-ny-bruger
 
Ungdomsudvalget er selvfølgelig altid behjælpelige og svarer gerne på alle de spørgsmål, du måtte have, når du skal til at deltage i individuelle turneringer f.eks. vedr. BadmintonPeople, hvordan du finder de turneringer du kan deltage i, hvordan du tilmelder dig, eller hvad du skal gøre når du møder op til en turnering osv.
 
Denne video: https://youtu.be/V1oLBX_ZfZE giver dig et rigtigt godt indblik i brugen af BadmintonPeople.
 
I badminton er man delt ind i følgende aldersgrupper:
• U09 er spillere, der inden 1. januar i den pågældende sæson ikke er fyldt 9 år.
• U11 er spillere, der inden 1. januar i den pågældende sæson er fyldt 9 år, men ikke 11 år.
• U13 er spillere, der inden 1. januar i den pågældende sæson er fyldt 11 år, men ikke 13 år.
• U15 er spillere, der inden 1. januar i den pågældende sæson er fyldt 13 år, men ikke 15 år.
• U17 er spillere, der inden 1. januar i den pågældende sæson er fyldt 15 år, men ikke 17 år.
• U19 er spillere, der inden 1. januar i den pågældende sæson er fyldt 17 år, men ikke 19 år. 

I hver aldersgruppe er man yderligere delt op i rækker. Man starter som begynder i D-rækken, og kan så rykke op i C-, B-, A-, Mester- og Eliterækken. For at rykke op i en højere række skal man have samlet et bestemt antal point. Hvor mange point man skal samle, afhænger både af hvilken række man skal rykke op i, og om man er dreng eller pige.
Reglerne vedr. op- og evt. nedrykning er beskrevet i ”Reglement for Ungdomsklassifikationen i badminton” under punkt 6, som kan findes her: http://www.badminton.dk/Clubs/CommonDrive/Components/GetWWWFile.aspx?fileID=47461
 
Du kan kun samle point ved at deltage i enten hold- og /eller individuelle turneringer, og der er helt præcise regler for, hvem og hvor mange point man kan opnå ved hver af disse turneringer. Ved de individuelle turneringer afhænger det af den endelige placering i hver kategori, som man er stillet op i, og hvor mange deltagere der er i den enkelte kategori.
Ved holdturneringer afhænger det dels af, hvor mange holdkampe man skal spille, og om man vinder over en højere eller lavere rangeret dreng eller pige. (På ovenstående link kan du se pointreglerne for individuelle turneringer under punkt 5 og pointreglerne for holdturneringer under punkt 5.3.)
 
Ungdomsudvalget har lavet et par filtre til åbne turneringer på vores hjemmeside: http://slangerup-badminton.dk/cms/ShowContentPage.aspx?ContentPageID=67 Her kommer man direkte ind på BadmintonPeople og finder en komplet liste over alle ungdomsturneringer i indeværende sæson på Sjælland. Dette skulle gerne gøre det lettere at finde de turneringer, man kan deltage i - du får yderligere oplysninger om de enkelte turneringer ved at klikke på klubnavnene.
 
En af de ting, som du skal tage stilling til, før du tilmelder dig en turnering, er hvor mange kategorier, du vil deltage i. Man kan stille op i single, double og mixdouble. Nogle turneringer tillader, at man stiller op i alle 3 kategorier, mens andre har bestemt, at du kun må deltage i 2 kategorier. Selvom du ikke har en fast doublemakker, så kan du godt tilmelde dig i double alligevel. Så tilmelder du dig bare med X-makker, hvilket vil sige, at turneringsledelsen finder en makker til dig. Der er mange, der tilmelder sig på denne måde. Som regel kan der altid findes en makker. De fleste tilmelder sig altid i 2 kategorier, så man får spillet en del kampe, når man er af sted.
 
Tilmeldingsfristen er ca. 2 uger og 2 dage før turneringsstart. Turneringerne finder altid sted i weekenderne, men du ved ikke på forhånd, om du skal spille lørdag eller søndag – eller begge dage. Det afhænger af, hvor stor turneringen er, og af hvordan turneringsledelsen tilrettelægger denne. Inden du tilmelder dig, skal du derfor være sikker på, at du kan spille i den weekend, hvor turneringen finder sted. Det er først, når du ser programmet ca. 1 uge før turneringsstart, at du præcist ved, hvornår du skal spille.
 
Det koster ca. 150 - 220 kr. at deltage i single, og ca. det halve at deltage i double.
Du kan læse om egenbetaling og tilskudsregler under menupunktet "Tilskudsregler"
 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at maile eller ringe til:

Michael Stehr, Ungdomsformand
ungdom@slangerup-badminton.dk / Tlf: 20467392